Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Τα ΜΥΗΕ στο Παλαιοκάτουνο Άρτας




Την εβδομάδα που πέρασε οι "επενδυτές" βρέθηκαν στο χωριό για μελέτες και συλλογή στοιχείων σχετικά με το ΜΥΗΕ στα όρια Παλαιοχωρίου-Παλαιοκάτουνου και όχι μόνο. Σίγουρα θα είδαν και θα παρατήρησαν ενδιαφέροντα πράγματα, ειδικά τα υδρολογικά δεδομένα, τώρα που το ποτάμι κοντέυει σχεδόν να στεγνώσει από τον Απρίλιο. 

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχουν αυτά που θα παρουσιάσουν όταν ολοκληρώσουν τις μελέτες με τις οποίες θα στηρίξουν την βιωσιμότητα ενός (ακόμα) ασύμφορου έργου σε βάθος 25ετίας, για να μας πείσουν ότι είναι και αναγκαίο κιόλας για τον τόπο.


Να ενημερώσουμε για όσους δεν γνωρίζουν, σύμφωνα με την ΡΑΕ τα ΜΥΗΕ (εκτός από αυτό που έχει ολοκληρωθεί στην Αβαρίτσα) είναι άλλα 3 (μέχρι στιγμής) στα σχέδια για να υλοποιηθούν στο προσεχές μέλλον. 


Σύμφωνα με τον χάρτη της ΡΑΕ: 

Το 1ο θα ξεκινάει πίσω από την κόκκινη εκκλησιά στο Παλαιοχώρι όπως προαναφερθήκαμε και ο υδροηλεκτρικός σταθμός θα βρίσκεται στη Μητσορούβα περίπου λίγο πιο κάτω από το πρώην ξυλογέφυρο.


Το 2ο θα ξεκινάει από τον Ζάλο από τα πρώτα σπίτια πάνω και ο υδροηλεκτρικός σταθμός θα βρίσκεται στην διασταύρωση που πηγαίνει για την εκκλησία της Παναγίας και για την Σκαλούλα.


Το 3ο θα ξεκινάει από τη σμίξη τον δυο ποταμών, Αβαριτσιώτη-Σαραντάπορο και ο υδροηλεκτρικός σταθμός θα βρίσκεται λίγο πιο κάτω από τα τελευταία σπίτια στο Χαλαζόδερμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου